Ізюм (виноград сушений)
|
Пищевая ценность в 100 г:
- Білки – 1,8 г;
- Жири – 0,2 г;
- Вуглеводи – 66 г.
- Вітаміни:
- В1 – 0,2 мг,
- В2 – 0,5 мг,
- В6 – 0,4 мг,
- Е – 0,05 мг;
- Мінерали – 1,9 г
- Енергетична цінність 100 г – 262 ккал.
- Вага 10 кг
Упаковка "Дой-пак" |
Про продукт
У біблейські часи Ной займався вирощуванням винограду. Вже з 2440 року до нашої ери єгиптяни вирощували виноград. Великий внесок у поширення винограду на території всієї Європи зробили римляни.
Вживання ізюму в їжу впливає на зміцнення нервової системи і серця. Ізюм містить велику кількість бору, калію, магнію і марганцю.
Як тільки виноград дозріває, проводиться збір урожаю, після чого його сушать на сонці, у спеціально відведених для цього місцях, протягом 14 – 16 днів, у залежності від погоди. Після сушіння виноград трохи змінює свій колір і практично готовий до вживання.
Колір родзинок залежить від сорту винограду та місцевості, у якій цей виноград виростає. Колірна гама коливається від світло-золотого до темного. В даний час виробляють родзинки з кісточками та родзинки без кісточок.

Рецепти
САЛАТ З МОРКВИ ТА РОДЗИНОК
Закуски
Інгредієнти:
- 3-4 середні моркви
- 1 часточка часнику
- 1/3 склянки промитих родзинок
- 1/3 склянки не занадто здрібнених, підсмажених ядер волоського горіха
- 1 столова ложка меду
- сіль за смаком
- майонез і сметана з розрахунку 1/1
Спосіб приготування:
Очистити і натерти на дрібній тертці моркву і часник, додати родзинки, горіхи, мед і сіль. Усе добре перемішати і заправити сумішшю сметани і майонезу. Укласти гіркою
в салатницю і наверх гірки насипати небагато горіхів.
САЛАТ З БУРЯКА ТА РОДЗИНОК
Закуски
Інгредієнти:
- 2 буряка
- 1 яблуко
- 1/2 склянки родзинок
- 5 волоських горіхів
- 200 г майонезу
- зелень петрушки
Спосіб приготування:
Буряк відварити, очистити, натерти на великій тертці, додати дрібно нарізане яблуко середніх розмірів, розпарені родзинки, а також здрібнені і трохи підсмажені ядра волоських горіхів. Усе ретельно перемішати, заправити майонезом і посипати зеленню петрушки.
Ще рецепти
|
|