UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Чернослив

Харчова цінність у 100 г:
  • Білки –2,3 г;
  • Жири – 0,7 г;
  • Вуглеводи – 57,5 г;
  • Вітаміни:
    • A – 0,06 мг;
    • B1 – 0,02 мг;
    • B2 – 0,1 мг;
    • C – 3,0 мг;
    • PP – 1,5 мг.
  • Залізо – 3,0 мг;
  • калій – 864,0 мг;
  • Кальцій – 80,0 мг;
  • магній – 102,0 мг;
  • натрій – 10,0 мг;
  • Фосфор – 83,0 мг;
  • Енергетична цінність 100 г – 231,1 ккал.

Про продукт

Продукція фасується в упаковку «Дой-пак».

Чорнослив – це сушені плоди сливи сортів «Венгерки». Для сушки використовуються спілі, м’ясисті плоди з кісточкою, що вільно відділяється від м’якоті, які містять не менше 10% цукру і не більше 1,2% кислот.

Плоди попередньо бланширують, обробляють окропом, потім їх охолоджують проточною водою і сушать у парових сушках 8-10 годин при температурі 80°С. Для придання блиску чорнослив після охолодження і сортування обробляють гліцерином.

Розповсюджений сухофрукт відомий своїми корисними якостями. Чорнослив нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує тиск. Рекомендується для людей, що страждають вегето-судинною дистонією, авітамінозом. Чорнослив вживається як окремо, так і в сукупності з іншими сухофруктами і горіхами.

Способи використання цього продукту у різноманітних блюдах незчисленні.

Рецепти

ЧОРНОСЛИВ З ГОРІХАМИ І ВЕРШКАМИ.

Інгредієнти:
  • 200 г чорносливу
  • 50 г грецьких горіхів
  • 100 г жирних вершків
  • цукор

Спосіб приготування:

Чорнослив замочити на 2 години у гарячій воді, потім відкинути на друшляк, промити теплою водою.

Горіхи відчистити і розділити на четвертинки. У кожній ягідці зробити невеликий надріз і помістити туди по четвертинці горіха. Збити цукор з вершками до утворення піни.

Викласти чорнослив на тарілку і залити вершками.


МЛИНЦІ З ЧОРНОСЛИВОМ

Інгредієнти:
Для тіста:
  • молоко - 2 склянки
  • мука - 2 склянки
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • олія - 2 ст. л.
  • сіль – за смаком
Для начинки:
  • чорнослив (без кісточок) - 100г
  • цукор - 1/4 стакана
  • кориця – за смаком
Для соусу:
  • відвар чорносливу
  • сметана - 1 склянка
  • цукор - 1/4 склянки

Ще рецепти


 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005