Чернослив
 |
Харчова цінність у 100 г:
- Білки –2,3 г;
- Жири – 0,7 г;
- Вуглеводи – 57,5 г;
- Вітаміни:
- A – 0,06 мг;
- B1 – 0,02 мг;
- B2 – 0,1 мг;
- C – 3,0 мг;
- PP – 1,5 мг.
- Залізо – 3,0 мг;
- калій – 864,0 мг;
- Кальцій – 80,0 мг;
- магній – 102,0 мг;
- натрій – 10,0 мг;
- Фосфор – 83,0 мг;
- Енергетична цінність 100 г – 231,1 ккал.
|
Про продукт
Продукція фасується в упаковку «Дой-пак».
Чорнослив – це сушені плоди сливи сортів «Венгерки». Для сушки використовуються спілі, м’ясисті плоди з кісточкою, що вільно відділяється від м’якоті, які містять не менше 10% цукру і не більше 1,2% кислот.
Плоди попередньо бланширують, обробляють окропом, потім їх охолоджують проточною водою і сушать у парових сушках 8-10 годин при температурі 80°С.
Для придання блиску чорнослив після охолодження і сортування обробляють гліцерином.
Розповсюджений сухофрукт відомий своїми корисними якостями. Чорнослив нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує тиск. Рекомендується для людей, що страждають вегето-судинною дистонією, авітамінозом. Чорнослив вживається як окремо, так і в сукупності з іншими сухофруктами і горіхами.
Способи використання цього продукту у різноманітних блюдах незчисленні.
Рецепти
ЧОРНОСЛИВ З ГОРІХАМИ І ВЕРШКАМИ.
Інгредієнти:
- 200 г чорносливу
- 50 г грецьких горіхів
- 100 г жирних вершків
- цукор
Спосіб приготування:
Чорнослив замочити на 2 години у гарячій воді, потім відкинути на друшляк, промити теплою водою.
Горіхи відчистити і розділити на четвертинки. У кожній ягідці зробити невеликий надріз і помістити туди по четвертинці горіха. Збити цукор з вершками до утворення піни.
Викласти чорнослив на тарілку і залити вершками.
МЛИНЦІ З ЧОРНОСЛИВОМ
Інгредієнти:
Для тіста:
- молоко - 2 склянки
- мука - 2 склянки
- яйця - 2 шт.
- цукор - 2 ст. л.
- олія - 2 ст. л.
- сіль – за смаком
Для начинки:
- чорнослив (без кісточок) - 100г
- цукор - 1/4 стакана
- кориця – за смаком
Для соусу:
- відвар чорносливу
- сметана - 1 склянка
- цукор - 1/4 склянки
Ще рецепти
|
|