Інжир – плід фігового дерева (смоківниці) також відомий як винна ягода чи фіга. Смоківниця добре відома ще з античних часів і згадується в Біблії.
Інжир дуже корисний при всіх захворюваннях серцево-судинної системи, серцебиттях, бронхіальній астмі, схильності до тромбозів, анемії. Інжир нормалізує діяльність щитовидної залози, містить ферменти, що стимулюють травлення, а також має велику поживність та утамовує спрагу.
Натуральний колір сушеного інжиру – сірий. У процесі виробництва відбувається його відбілювання.
Сушений інжир містить деяку кількість газу, тому може мати різкий запах, що, однак, не шкідливо для здоров'я . Перед вживанням продукт необхідно мити.
Рецепти
САМБУК З СУХОФРУКТІВ
Десерт
Інгредієнти:
300 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир)
3 яєчних білки
цукор
лимонна цедра
лимонна кислота
1 ч. ложка желатину
Спосіб приготування:
Промиті сухофрукти, потушити у воді, потім протерти через сито, додати по смаку цукор і лимонну кислоту. Білки збити, додаючи по ложці охолоджену масу з сухофруктів. Якщо самбук подається відразу після приготування, можна обійтися без желатину, якщо ж самбук подається не відразу, то під час взбивання до білків додати набряклий у воді і розведений желатин. Добре охолоджених самбук прикрасити звареними в сиропі фруктами: сливами, абрикосами, родзинками. Подавати з молоком.
МУС З СУХОФРУКТІВ
Десерт
Інгредієнти:
300 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир)
3 яєчних білка
1 ч. л. желатину
2 ст. л. лимонної цедри
лимонна кислота і цукор
Спосіб приготування:
Промиті сухофрукти, трохи проварити, потім протерти через сито, додайте цукор і лимонну кислоту. Збийте яєчні білки, додаючи по ложці охолоджену масу з сухофруктів. Змішайте з набряклим у воді желатином. Остудите, потім прикрасьте звареними в сиропі фруктами.