Батьківщина фісташок – Середній Схід та Центральна Азія. Саме тут були вони культивовані протягом багатьох століть зі стародавніх часів. В даний час основними імпортерами горіха є такі країни як Іран, Туреччина, Сирія, Греція, Італія, Афганістан. При чому фісташки, які культивуються у Туреччині, перевершують інші за смаковими характеристиками.
Фісташки мають найбільшу калорійність у поєднанні з високим змістом необхідних людині вітамінів, мінеральних речовин та амінокислот.
Вони містять багато вітаміну Е, відомого природного антиоксиданту, що омолоджує організм.
Фісташки не містять ніяких шкідливих домішок і добавок, і навіть сама технологія їх обробки побудована так, що зберігає в цілості шкарлупу, що охороняє горіх від будь-якого випадкового забруднення. Тому їх обов'язково включають у різні дієтичні меню.
Дерево фісташки невисоке, але витончене, з корою сірого кольору і сірувато-зелених листів. Горішок ховається під гладкою, парною шкарлупою і являє собою овальне ядро, солодкувате на смак. Горіх може бути різного кольору – від жовтувато-зеленого до кремового.
Рецепти
РИС ПІЛАУ З ІЗЮМОМ ТА ФІСТАШКАМИ
Другі страви Час приготування: 20 хвилин Інгредієнти:На 6 порцій:
500 г рису басматі (з довгими зернами)
4 ст. л. соняшникові олії
4 стручки кардамону
паличка кориці
3 лаврові листи
1 л гарячого овочевого бульйону
110 г родзинок
110 г очищених фісташок
Дуже ароматний і солодкий рис з родзинками та горіхами.
Спосіб приготування:
Промити рис ретельно в холодній воді, злити.
Нагріти олію у великій каструлі з товстим дном. Додати кардамон, корицю і лавровий лист, потім додати злитий рис.
Додати в каструлю овочевий бульйон, довести до кипіння, потім зменшити вогонь.
Готувати, накривши кришкою, 10-12 хвилин, доки рис не убере всю рідину.
Виключити вогонь і залишити, накривши кришкою, на 10 хвилин.Обережно розпушити рис вилкою, потім додати родзинки і фісташки.