UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Фісташки

Харчова цінність у 100 г:

  • Білки – 20,8 м
  • Жири – 51,6 г;
  • Вуглеводи – 16,4 м;
  • Мінеральні речовини – 2,6 г.
  • Вітаміни:
    • В1 – 1,08 мг;
    • В2 – 1,24 мг;
    • Е – 0,08 мг.
  • Енергетична цінність 100 г – 642 ккал.
  • Вага 100 г

Photo

 

Про продукт

Батьківщина фісташок – Середній Схід та Центральна Азія. Саме тут були вони культивовані протягом багатьох століть зі стародавніх часів. В даний час основними імпортерами горіха є такі країни як Іран, Туреччина, Сирія, Греція, Італія, Афганістан. При чому фісташки, які культивуються у Туреччині, перевершують інші за смаковими характеристиками.

Фісташки мають найбільшу калорійність у поєднанні з високим змістом необхідних людині вітамінів, мінеральних речовин та амінокислот.

Вони містять багато вітаміну Е, відомого природного антиоксиданту, що омолоджує організм.

Фісташки не містять ніяких шкідливих домішок і добавок, і навіть сама технологія їх обробки побудована так, що зберігає в цілості шкарлупу, що охороняє горіх від будь-якого випадкового забруднення. Тому їх обов'язково включають у різні дієтичні меню.

Дерево фісташки невисоке, але витончене, з корою сірого кольору і сірувато-зелених листів. Горішок ховається під гладкою, парною шкарлупою і являє собою овальне ядро, солодкувате на смак. Горіх може бути різного кольору – від жовтувато-зеленого до кремового.

Рецепти

РИС ПІЛАУ З ІЗЮМОМ ТА ФІСТАШКАМИ

Другі страви
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти: На 6 порцій:
  • 500 г рису басматі (з довгими зернами)
  • 4 ст. л. соняшникові олії
  • 4 стручки кардамону паличка кориці
  • 3 лаврові листи
  • 1 л гарячого овочевого бульйону
  • 110 г родзинок
  • 110 г очищених фісташок
Дуже ароматний і солодкий рис з родзинками та горіхами.

Спосіб приготування:

Промити рис ретельно в холодній воді, злити.

Нагріти олію у великій каструлі з товстим дном. Додати кардамон, корицю і лавровий лист, потім додати злитий рис. Додати в каструлю овочевий бульйон, довести до кипіння, потім зменшити вогонь.

Готувати, накривши кришкою, 10-12 хвилин, доки рис не убере всю рідину. Виключити вогонь і залишити, накривши кришкою, на 10 хвилин.Обережно розпушити рис вилкою, потім додати родзинки і фісташки.

Подавати відразу ж.

 

Рецепти індійської кухні


Ще рецепти

 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005