Банани сушені
|
Харчова цінність у 100 г:
- Білки –3,89 г;
- жири –1,81 г;
- вуглеводи 88,28 г;
- Вітаміни - 5,3 мг.
- Мінерали - 16,2 г, у тому числі:
- Калію – 376 мг;
- натрію – 1 мг;
- кальцію – 8 мг;
- заліза – 0,7мг;
- фосфору 16 мг.
- Енергетична цінність 100 г – 346 ккал
|
Про продукт
Банани відомі людині з глибокої давнини. Батьківщиною їх називають тропічні і субтропічні області Азії, головним чином Індію і Китай. У цих країнах банани довго вважалися святими плодами, що повертають сили і живлять розум.
Із Індії і Китаю бананова культура розповсюдилася до Малої Азії, на східне і західне узбережжя Африки. У XVI сторіччі вони були завезені на Канарські острови, у Центральну і Південну Америку. Еквадор, Колумбія, Панама забезпечують бананами всю Європу.
Сушені банани – ідеальна страва для того, щоб перекусити. Це здорова, втамовуюча голод їжа. Хоча сушені банани практично не використовуються у лікувальних цілях, вони дуже смачні і корисні. У бананах міститься денна норма вітаміну В6, який сприяє підвищенню рівня гемоглобіну і нормалізує обмін речовин.
Сушені банани виготовляють у В’єтнамі без використання якої-небудь хімічної обробки. Спосіб їх приготування простий: спілі банани очищують від шкіри, розкладають на листах і в`ялять при невеликих температурах у печях на вугіллі. У процесі сушки вологість бананів стає 17-19%, вони зменшуються у розмірі. Але усі корисні властивості бананів при цьому не втрачаються. Спосіб їх приготування у В’єтнамі як раз той випадок, коли обробка фруктів мінімальна.
Рецепти
БАНАНОВИЙ ТОРТ З ВЕРШКАМИ
Десерт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 г вершкового масла чи маргарину
- 150 г цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- по 4 яєчних жовтки і білки
- 4 спілих банана
- 20 мл рому
- 2 чайн. ложки розрихлювача
- 100 г тертого шоколаду
- 50 г тертих лісових горіхів
- 250 г пшеничного борошна
Для прикрашення:
- 100 г темної шоколадної глазурі
- 200 г вершків
- 12 сушених шматочків банану
- 1 ст. ложка здрібнених фісташок
Спосіб приготування:
1.Нагрійте духовку до 180°. Збийте масло, цукор і ванільний цукор. Додайте яєчні жовтки. Банани розімніть і змішайте з ромом. Змішайте розрихлювач, шоколад, горіхи і борошно. Додайте цукрово-масляну і бананову суміш. Збийте білки і обережно змішайте з цією масою.
2. Фігурну форму діаметром 24 см змажте маслом і наповніть тістом. Випікайте у духовці на середньому рівні 30 хв. Готовність тіста перевірте за допомогою дерев`яної зубочистки. Якщо тісто пристає до неї, то його треба ще потримати у духовці. Вийміть торт з форми і охолодіть.
3. Розплавте шоколадну глазур на паровій бані. Покрийте нею охолоджений торт і дайте застигнути. Збийте вершки, наповніть ними кондитерський мішок і виложіть на глазур у вигляді 12 троянд. Зверху покладіть шматочки сушених бананів і посипте здрібненими фісташками.
ВАФЕЛЬНІ ТІСТЕЧКИ З СУХОФРУКТАМИ
Десерт
Інгредієнти:
- Банани сушені - 100 г
- курага - 100 г
- горіхи грецькі - 50 г
- цукати апельсинові - 30 г
- мед - 20 г
- кориця і імбір молоті - по 1 ч. ложці
- корж вафельний - 2 шт.
Спосіб приготування:
Для начинки банани і курагу промийте, обсушіть і пропустіть через м’ясорубку разом з цукатами. Горіхи подрібнить. Підготовлені продукти поєднайте з медом, корицею та імбирьом.
Викладіть начинку на вафельний корж, розрівняйте, зверху накрийте другим коржем і трохи натисніть. Залишіть на 30 хвилин, потім наріжте
БАНАНОВІ СОСУЛЬКИ
Спосіб приготування:
Сушені банани надіти на дерев`яні палички для шашликів. Вмочити в розтоплений шоколад, обваляти в обсипці для торта і покласти у морозилку на 1,5 години.
Ще рецепти
|
|