UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Банани сушені

Харчова цінність у 100 г:
  • Білки –3,89 г;
  • жири –1,81 г;
  • вуглеводи 88,28 г;
  • Вітаміни - 5,3 мг.
  • Мінерали - 16,2 г, у тому числі:
    • Калію – 376 мг;
    • натрію – 1 мг;
    • кальцію – 8 мг;
    • заліза – 0,7мг;
    • фосфору 16 мг.
  • Енергетична цінність 100 г – 346 ккал

Про продукт

Банани відомі людині з глибокої давнини. Батьківщиною їх називають тропічні і субтропічні області Азії, головним чином Індію і Китай. У цих країнах банани довго вважалися святими плодами, що повертають сили і живлять розум.

Із Індії і Китаю бананова культура розповсюдилася до Малої Азії, на східне і західне узбережжя Африки. У XVI сторіччі вони були завезені на Канарські острови, у Центральну і Південну Америку. Еквадор, Колумбія, Панама забезпечують бананами всю Європу.

Сушені банани – ідеальна страва для того, щоб перекусити. Це здорова, втамовуюча голод їжа. Хоча сушені банани практично не використовуються у лікувальних цілях, вони дуже смачні і корисні. У бананах міститься денна норма вітаміну В6, який сприяє підвищенню рівня гемоглобіну і нормалізує обмін речовин.

Сушені банани виготовляють у В’єтнамі без використання якої-небудь хімічної обробки. Спосіб їх приготування простий: спілі банани очищують від шкіри, розкладають на листах і в`ялять при невеликих температурах у печях на вугіллі. У процесі сушки вологість бананів стає 17-19%, вони зменшуються у розмірі. Але усі корисні властивості бананів при цьому не втрачаються. Спосіб їх приготування у В’єтнамі як раз той випадок, коли обробка фруктів мінімальна.

Рецепти

БАНАНОВИЙ ТОРТ З ВЕРШКАМИ

Десерт
Інгредієнти:
Для тіста:
  • 150 г вершкового масла чи маргарину
  • 150 г цукру
  • 1 ст. ложка ванільного цукру
  • по 4 яєчних жовтки і білки
  • 4 спілих банана
  • 20 мл рому
  • 2 чайн. ложки розрихлювача
  • 100 г тертого шоколаду
  • 50 г тертих лісових горіхів
  • 250 г пшеничного борошна
Для прикрашення:
  • 100 г темної шоколадної глазурі
  • 200 г вершків
  • 12 сушених шматочків банану
  • 1 ст. ложка здрібнених фісташок

Спосіб приготування:

1.Нагрійте духовку до 180°. Збийте масло, цукор і ванільний цукор. Додайте яєчні жовтки. Банани розімніть і змішайте з ромом. Змішайте розрихлювач, шоколад, горіхи і борошно. Додайте цукрово-масляну і бананову суміш. Збийте білки і обережно змішайте з цією масою.

2. Фігурну форму діаметром 24 см змажте маслом і наповніть тістом. Випікайте у духовці на середньому рівні 30 хв. Готовність тіста перевірте за допомогою дерев`яної зубочистки. Якщо тісто пристає до неї, то його треба ще потримати у духовці. Вийміть торт з форми і охолодіть.

3. Розплавте шоколадну глазур на паровій бані. Покрийте нею охолоджений торт і дайте застигнути. Збийте вершки, наповніть ними кондитерський мішок і виложіть на глазур у вигляді 12 троянд. Зверху покладіть шматочки сушених бананів і посипте здрібненими фісташками.

ВАФЕЛЬНІ ТІСТЕЧКИ З СУХОФРУКТАМИ

Десерт
Інгредієнти:
  • Банани сушені - 100 г
  • курага - 100 г
  • горіхи грецькі - 50 г
  • цукати апельсинові - 30 г
  • мед - 20 г
  • кориця і імбір молоті - по 1 ч. ложці
  • корж вафельний - 2 шт.

Спосіб приготування:

Для начинки банани і курагу промийте, обсушіть і пропустіть через м’ясорубку разом з цукатами. Горіхи подрібнить. Підготовлені продукти поєднайте з медом, корицею та імбирьом. Викладіть начинку на вафельний корж, розрівняйте, зверху накрийте другим коржем і трохи натисніть. Залишіть на 30 хвилин, потім наріжте

БАНАНОВІ СОСУЛЬКИ

Спосіб приготування:

Сушені банани надіти на дерев`яні палички для шашликів. Вмочити в розтоплений шоколад, обваляти в обсипці для торта і покласти у морозилку на 1,5 години.


Ще рецепти

 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005