UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 
РЕЦЕПТИ

РЕЦЕПТИ

КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА КАРДАМОНУ

Час приготування: 5 хв. + 8 годин настоювання.
Інгредієнти: На 4 порцій:
  • 1 апельсин
  • 1 пакетик чаю "Ерл Грей" (“Earl Grey”)
  • 6 стручків кардамону, трохи роздавлених
  • 250 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)

Спосіб приготування:

Зніміть шкірку з апельсина і покладіть її у велику миску з пакетиком чаю і кардамоном. Залийте 600 мл (2,5 склянки) окропу. Через 5 хвилин вийміть пакетик з чаєм.

Додайте сухофрукти, накрийте і залишіть на 8 годин або просто на ніч. Вилийте у велику каструлю і на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Додайте вичавлений апельсиновий сік.

Подавайте в теплому виді.

КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА БРЕНДІ

Інгредієнти:
  • 500 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)
  • 200 г цукрової пудри
  • 200 мл бренді і 50 мл рому

Спосіб приготування:

Укласти добре промиті сухофрукти в каструлю, залити водою, накрити і варити 2 хвилини на максимальному вогні. Помішуючи, додати цукрову пудру, проварити 3-4 хвилини на тому ж рівні, вилити бренді і ром і залишити на ніч. Прогріти 4-5 хвилин на максимальному вогні розмішав двічі.

Подавати в гарячому виді з морозивом.  



САЛАТ З МОРКВИ ТА РОДЗИНОК

Закуски

Інгредієнти:
  • 3-4 середні моркви
  • 1 часточка часнику
  • 1/3 склянки промитих родзинок
  • 1/3 склянки не занадто здрібнених, підсмажених ядер волоського горіха
  • 1 столова ложка меду
  • сіль за смаком
  • майонез і сметана з розрахунку 1/1

Спосіб приготування:

Очистити і натерти на дрібній тертці моркву і часник, додати родзинки, горіхи, мед і сіль. Усе добре перемішати і заправити сумішшю сметани і майонезу. Укласти гіркою в салатницю і наверх гірки насипати небагато горіхів.

САЛАТ З БУРЯКА ТА РОДЗИНОК

Закуски

Інгредієнти:
  • 2 буряка
  • 1 яблуко
  • 1/2 склянки родзинок
  • 5 волоських горіхів
  • 200 г майонезу
  • зелень петрушки

Спосіб приготування:

Буряк відварити, очистити, натерти на великій тертці, додати дрібно нарізане яблуко середніх розмірів, розпарені родзинки, а також здрібнені і трохи підсмажені ядра волоських горіхів. Усе ретельно перемішати, заправити майонезом і посипати зеленню петрушки.




САМБУК З СУХОФРУКТІВ

Десерт

Інгредієнти:
  • 300 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир)
  • 3 яєчних білки
  • цукор
  • лимонна цедра
  • лимонна кислота
  • 1 ч. ложка желатину

Спосіб приготування:

Промиті сухофрукти, потушити у воді, потім протерти через сито, додати по смаку цукор і лимонну кислоту. Білки збити, додаючи по ложці охолоджену масу з сухофруктів. Якщо самбук подається відразу після приготування, можна обійтися без желатину, якщо ж самбук подається не відразу, то під час взбивання до білків додати набряклий у воді і розведений желатин. Добре охолоджених самбук прикрасити звареними в сиропі фруктами: сливами, абрикосами, родзинками. Подавати з молоком.

МУС З СУХОФРУКТІВ

Десерт

Інгредієнти:
  • 300 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир)
  • 3 яєчних білка
  • 1 ч. л. желатину
  • 2 ст. л. лимонної цедри
  • лимонна кислота і цукор

Спосіб приготування:

Промиті сухофрукти, трохи проварити, потім протерти через сито, додайте цукор і лимонну кислоту. Збийте яєчні білки, додаючи по ложці охолоджену масу з сухофруктів. Змішайте з набряклим у воді желатином. Остудите, потім прикрасьте звареними в сиропі фруктами.




ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З ПЕЧИВОМ ТА ФУНДУКОМ

Випічка
Час приготування:: 10 хв. + 5 хв. + охолодження
Інгредієнти:
На 8 порцій:
  • 175 г простого шоколаду, поламаного на шматочки
  • 175 г вершкової олії, порізати
  • 2 ст. л. світлої патоки чи цукрового сиропу
  • 100 г печива, покришити
  • 85 г горіхів фундука
  • 85 г зацукрованих вишень
  • 85 г родзинок
  • 25 г шматок імбиру
Дуже незвичайний італійський торт, що готують не в духовці, а в холодильнику, він легко заморожується. Порізаний на шматочки він схожий на печиво.

Спосіб приготування:

Прокласти пергаментом форму для кексу місткістю 450 г. Розтопити шоколад і олію в мисці у каструлі з киплячою водою. Зняти з плити і додати інші інгредієнти.

Перекласти в підготовлену форму і розрівняти зверху. Охолоджувати до необхідності.

Коли торт охолоне, крупно порізати його і подавати з крем-фреш.


Торт легко заморозити:

Підготувати торт до другого пункту. Загорнути у фольгу і заморозити, він простоїть у морозилці до 3-х місяців.

Перед тим, як подавати, поставте в холодильник на ніч і далі виконуйте інструкції, зазначені у другому пункті.



РИС ПІЛАУ З ІЗЮМОМ ТА ФІСТАШКАМИ

Другі страви
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти: На 6 порцій:
  • 500 г рису басматі (з довгими зернами)
  • 4 ст. л. соняшникові олії
  • 4 стручки кардамону паличка кориці
  • 3 лаврові листи
  • 1 л гарячого овочевого бульйону
  • 110 г родзинок
  • 110 г очищених фісташок
Дуже ароматний і солодкий рис з родзинками та горіхами.

Спосіб приготування:

Промити рис ретельно в холодній воді, злити.

Нагріти олію у великій каструлі з товстим дном. Додати кардамон, корицю і лавровий лист, потім додати злитий рис. Додати в каструлю овочевий бульйон, довести до кипіння, потім зменшити вогонь.

Готувати, накривши кришкою, 10-12 хвилин, доки рис не убере всю рідину. Виключити вогонь і залишити, накривши кришкою, на 10 хвилин.Обережно розпушити рис вилкою, потім додати родзинки і фісташки.

Подавати відразу ж.

 

Рецепти індійської кухні



ПЛОВ З СУХОФРУКТАМИ ТА ГОРІХАМИ

Другі страви

Інгредієнти:
  • 2 склянки рису
  • по 1 жмені кураги, родзинок
  • 10-12 шт. фініків,чорносливу
  • 4-5 волоських горіхів
  • 4 ст. л. меду
  • 60 г легкої олії
  • сіль по смаку

Спосіб приготування:

У трохи підсоленій воді з олією зварити до напівготовності рис, додати до нього ретельно вимиті і перебрані родзинки, нарізану соломкою курагу, трохи нарізаних на смужки фініків і очищений від кісточок і нарізаний чорнослив, а також обсмажені товчені горіхи. Довести під кришкою до готовності, додати мед, перемішати і дати настоятися.

САЛАТ "КЛЕОПАТРА"

Закуски

Час приготування: 10 хв.
Інгредієнти:
  • буряк варений
  • сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки)
  • волоські горіхи
  • майонез
Дуже смачний і корисний салат.

Спосіб приготування:

Буряк потерти на тертці, попередньо розпарені курагу, чорнослив порізати соломкою, додати родзинки (те ж добре розпарені). Волоські горіхи роздрібнити, але не занадто дрібно. Змішати усе в салатнику і заправити майонезом.

Дати настоятися 20 хвилин.




САЛАТ "КОКЕТКА"

Холодні закуски

Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти:
  • 1 кг копченої курки
  • 200 г чорносливу
  • по 200 г кураги і волоських горіхів
  • 100 г родзинок
  • 600 г дині
  • кориця,
  • сіль,
  • перець по смаку,
  • м'ята

Спосіб приготування:

Чорнослив, курагу, родзинки трохи розмочити. Курку, сухофрукти, диню нарізати кубиками, горіхи порізати великими шматочками. Додати здрібнені листики м'яти. Усе посипати корицею, сіллю, перцем і перемішати.



САЛАТ "ВИШУКАНИЙ"

Холодні закуски

Час приготування: 20-40 хвилин
Інгредієнти:
  • філе курки - 500 г
  • родзинки солодко-кислі – 150 г
  • апельсин - 1-2 шт.
  • волоські горіхи - 1 склянка
  • зелена цибуля - 1 пучок
  • майонез - за смаком

Спосіб приготування:

Філе курки відварити, остудити, нарізати невеликими кубиками, додати горіхи, родзинки, апельсин - кубиками, нарізану зелену цибулю. Заправити майонезом. Можна посолити, поперчити.



РОДЗИНКИ "ПІД ШУБОЮ"

Холодні закуски

Інгредієнти:
  • 1 ст. родзинок (чорносливу)
  • 3 штуки картоплі
  • 2 буряка
  • 3 моркви
  • 2 яблука
  • 1 зварене вкруту яйце
  • 1,5 склянки майонезу
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Ізюм (можна замінити їх чорносливом) наперед замочити в теплій кип'яченій воді. Зварити картоплю, моркву, буряк, остудити. Всі овочі і яблуко очистити і натерти роздільно на великій тертці.

Hа блюдо викласти шар родзинок, далі викласти шар картоплі, посолити і змазати майонезом. Потім по черзі - шари яблук і моркви. Кожен шар посолити і змазати майонезом. Останнім шаром викласти буряк. Салату додати форму торта, підрівняти по колу краю. Верх і боки змазати майонезом і посипати натертим на дрібну тертку яйцем.

Верх можна прикрасити зеленню, морквою.



СУП З СУХОФРУКТІВ

Перші страви

Інгредієнти:
  • 100 г сухих фруктів (яблука, груші, курага, сливи)
  • 1 л води
  • 2-3 ст. ложки цукру (меду, сиропу)
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 2 яблука

Спосіб приготування:

Сухофрукти ретельно промити, великі - нарізати. Покласти в холодну воду, варити, доки фрукти не набрякнуть, потім додати цукор, гвоздику. Якщо потрібно, долити окропу. Під кінець підлити у фруктовий суп крохмаль, розведений холодною водою, помішуючи дерев'яною ложкою, довести до кипіння. Заправити лимонною кислотою чи кислим соком. Свіжий смак додадуть супу кілька ложок сирих тертих яблук.


Рецепти православної кухні.



КУКУРУДЗЯНА КАША З СУХОФРУКТАМИ

Другі страви

Інгредієнти:
  • 1 стак. кукурудзяної крупи
  • 2 стак. молока
  • 2 стак. води
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 100 г вершкової олії
  • 2 стол. ложки цукру
  • 0,5 чайн. ложки солі

Спосіб приготування:

Ізюм та курагу промити в теплій воді, курагу нарізати кубиками. Воду з'єднати з молоком, довести до кипіння, додати сіль, цукор, поступово всипати кукурудзяну крупу, увесь час помішуючи, щоб не було грудочок, і варити, знову ж помішуючи, 15 хвилин (доки каша не загустіє). Потім кашу перекласти в чавунний чи глиняний горщик (чи в маленькі порційні горщики), перекладаючи сухофруктами і шматочками вершкової олії, горщик накрити кришкою і поставити в розігріту до 80-90 градусів духовку на 1 годину. Після цього каша готова.



ПЕЧЕНЯ З СУХОФРУКТАМИ В ЯБЛУЧНОМУ СОКУ

Другі страви

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • 250 мл плодово-ягідного оцту
  • 2 цибулі
  • 2 ст. л. суміші пряностей для м'яса
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 кг яловичини
  • сіль,
  • перець за смаком
  • 2 ст. л раст. олії
  • 125 мл м'ясного бульйону
  • 50 г пряників
  • 250 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив)
  • 125 мл яблучного соку

Спосіб приготування:

Оцет перемішати з 500 мл води і скип'ятити. Додати цибулю, пряності і цукор. Остудити і залити м'ясо маринадом. Поставити в холодильник і маринувати 2 дні. Процідити маринад.

М'ясо обсушити і натерти сіллю і перцем. Добре обсмажити з усіх боків на рослинній олії. Відміряти 125 мл маринаду і додати до жаркого з бульйоном і розкришеним печивом. Накрити кришкою і тушити 75 хвилин.

Викласти м'ясо на блюдо. Сухофрукти скип'ятити в яблучному соку. Процідити сік печені і влити в сухофрукти. Небагато проварити. Нарізати м'ясо.

Подавати із сухофруктами і соусом.



КОНВЕРТИКИ З ЯБЛУКАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

Випічка

Інгредієнти:
На 8 порцій:
Для пісочного тіста:
  • 350 г простого борошна
  • 75 розм'якшеного жиру
  • 75 г розм'якшеної вершкової олії
Для начинки:
  • 350 г яблук (не очищених від шкірки),
  • 75 г родзинок, замочених на ніч у 120 мл сухого сидру
  • 8 ст. л. манки
  • 16 гвоздик
  • 50 г коричневого цукру
  • 1 яєчний білок, трохи збитий
Оригінальна версія старого доброго яблучного пирога, але оскільки він до випічки розділяється на окремі порції, його потім дуже легко подавати.

Спосіб приготування:

Замочите родзинки увечері. Наступного дня підготуйте форму розміром 25х15 см глибиною 2,5 см. Зробіть тісто. Просійте борошно і сіль у велику миску. Додати жир, олію та втерти їх у борошно. Коли суміш буде схожа на крихти, додати ложку холодної води. Спочатку замісити тісто ножем, потім продовжити пальцями, поки не вийде однорідне тісто.

Покласти тісто в мішок і остудити в холодильнику протягом 30 хв.

Тим часом розігріти духовку до 200°С. Дістати тісто з холодильника, розділити на 4 шматки.

Посипати плоску чисту поверхню борошном, розкотити кожен шматок до 25х13 см і підрізати, щоб вийшов рівний квадрат.

Змішати два сорти яблук. Працюючи з двома квадратами тіста відразу, посипати чайною ложкою манки на кожен шматок, а потім покласти в середину кожного квадрата по дві ложки яблук, дві гвоздики, 2 ч. л. цукру і трохи злитих родзинок.

Потім змазати край тіста яєчним білком, загнути кінці. Потім за допомогою лопатки для риби підняти кожен шматочок і покласти в підготовлену форму.

Повторити з квадратами, що залишилися. Якщо залишиться начинка, розділите її між зробленими квадратами. Потім залишіть конвертики відкритими або зберіть і стисніть кінці квадратів ще трохи.

Потім змазати білком тісто і посипати цукром. Запікати в духовці протягом 50 хвилин і подавати теплим, з вершками або морозивом та заварним кремом. І не забудьте попередити гостей, що в начинці є ціла гвоздика!



АНГЛІЙСЬКИЙ КЕКС

Випічка

Інгредієнти:
  • Ізюм, апельсинові і лимонні цукати, лісовий горіх, курага - по 75 г
  • 2 ст. л. рому
  • Борошно 50 г
  • Вершкова олія або маргарин – 250 г
  • Цукрова пудра - 250 г Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 250 г
  • Крохмаль – 50 г (5 ст.л.)
  • Сода - 1/2 ч.л.

Спосіб приготування:

Змішати родзинки, апельсинові і лимонні цукати, здрібнені лісові горіхи, нарізану кубиками (1 см) курагу, ром і перемішати усе з 50 г борошна. Вершкову олію розтерти з цукром, по одному додати яйця. 250 г борошна змішати з крохмалем і содою, додати до тіста. Висипати сухофрукти, змішати їх з тістом. Заповнити тістом змазаний жиром і обсипаний борошном лист. Випікати 70-75 хв. при температурі 175?С.



ПИРІГ З СУХОФРУКТАМИ

Випічка

Інгредієнти:
  • 1 ст. чорносливу
  • 1 ст. кураги
  • 1 ст. родзинок
  • 1 ст. здрібнених волоських горіхів
  • 1 ст. кефіру
  • 1 з 1/4 ст. борошна
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • ванілін

Спосіб приготування:

Замочити по склянці кураги, родзинок і чорносливу години на дві. Скласти в миску здрібнені замочені сухофрукти, горіхи, додати кефір із содою і борошно, цукор (за бажанням). Відразу перемішати - вийде досить рідке тісто. Його вилити на лист. Можна додати ваніліну. Спекти корж чи два. Коржі промастити сметанним кремом (варенням або вареним згущеним молоком, збитим з цукром).


СУП З СУХОФРУКТІВ

Перші страви

Інгредієнти:
  • 100 г сухих фруктів (яблука, груші, курага, сливи)
  • 1 л води
  • 2-3 ст. ложки цукру (меду, сиропу)
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 2 яблука

Спосіб приготування:

Сухофрукти ретельно промити, великі - нарізати. Покласти в холодну воду, варити, доки фрукти не набрякнуть, потім додати цукор, гвоздику. Якщо потрібно, долити окропу. Під кінець підлити у фруктовий суп крохмаль, розведений холодною водою, помішуючи дерев'яною ложкою, довести до кипіння. Заправити лимонною кислотою чи кислим соком. Свіжий смак додадуть супу кілька ложок сирих тертих яблук.

 

Рецепти православної кухні.

 



БАНАНОВИЙ ТОРТ З ВЕРШКАМИ

Десерт
Інгредієнти:
Для тіста:
  • 150 г вершкового масла чи маргарину
  • 150 г цукру
  • 1 ст. ложка ванільного цукру
  • по 4 яєчних жовтки і білки
  • 4 спілих банана
  • 20 мл рому
  • 2 чайн. ложки розрихлювача
  • 100 г тертого шоколаду
  • 50 г тертих лісових горіхів
  • 250 г пшеничного борошна
Для прикрашення:
  • 100 г темної шоколадної глазурі
  • 200 г вершків
  • 12 сушених шматочків банану
  • 1 ст. ложка здрібнених фісташок

Спосіб приготування:

1.Нагрійте духовку до 180°. Збийте масло, цукор і ванільний цукор. Додайте яєчні жовтки. Банани розімніть і змішайте з ромом. Змішайте розрихлювач, шоколад, горіхи і борошно. Додайте цукрово-масляну і бананову суміш. Збийте білки і обережно змішайте з цією масою.

2. Фігурну форму діаметром 24 см змажте маслом і наповніть тістом. Випікайте у духовці на середньому рівні 30 хв. Готовність тіста перевірте за допомогою дерев`яної зубочистки. Якщо тісто пристає до неї, то його треба ще потримати у духовці. Вийміть торт з форми і охолодіть.

3. Розплавте шоколадну глазур на паровій бані. Покрийте нею охолоджений торт і дайте застигнути. Збийте вершки, наповніть ними кондитерський мішок і виложіть на глазур у вигляді 12 троянд. Зверху покладіть шматочки сушених бананів і посипте здрібненими фісташками.



ВАФЕЛЬНІ ТІСТЕЧКИ З СУХОФРУКТАМИ

Десерт
Інгредієнти:
  • Банани сушені - 100 г
  • курага - 100 г
  • горіхи грецькі - 50 г
  • цукати апельсинові - 30 г
  • мед - 20 г
  • кориця і імбір молоті - по 1 ч. ложці
  • корж вафельний - 2 шт.

Спосіб приготування:

Для начинки банани і курагу промийте, обсушіть і пропустіть через м’ясорубку разом з цукатами. Горіхи подрібнить. Підготовлені продукти поєднайте з медом, корицею та імбирьом. Викладіть начинку на вафельний корж, розрівняйте, зверху накрийте другим коржем і трохи натисніть. Залишіть на 30 хвилин, потім наріжте



БАНАНОВІ СОСУЛЬКИ

Спосіб приготування:

Сушені банани надіти на дерев`яні палички для шашликів. Вмочити в розтоплений шоколад, обваляти в обсипці для торта і покласти у морозилку на 1,5 години.



ЯЛОВИЧИНА З ЧОРНОСЛИВОМ

Інгредієнти:
  • яловичина - 1 кг
  • жир - 3 столові ложки
  • чорнослив - 0,5 кг
  • цибуля - 2 штуки
  • томат-пюре - 0,5 склянки
  • борошно - 2 столові ложки
  • гвоздика - 5 штук
  • оцет 3% - 1 столова ложка
  • кориця

Спосіб приготування:

М'ясо нарізати шматками, посолити, підсмажити, перекласти у сотейник, додати обжарений з жиром томат-пюре, трохи обсмажена цибуля, залити невеликою кількістю бульйону і тушити приблизно півгодини.

Борошно трохи обсмажити, розвести бульйоном і разом з промитим чорносливом покласти в сотейник з м’ясом і тушити до готовності.

Коли м'ясо буде готове, додати оцет, корицю, гвоздику, цукор і продовжувати тушити ще хвилин 15.

Подавати з чорносливом і полити соусом, у якому воно тушилося.



ЧОРНОСЛИВ З ГОРІХАМИ І ВЕРШКАМИ.

Інгредієнти:
  • 200 г чорносливу
  • 50 г грецьких горіхів
  • 100 г жирних вершків
  • цукор

Спосіб приготування:

Чорнослив замочити на 2 години у гарячій воді, потім відкинути на друшляк, промити теплою водою.

Горіхи відчистити і розділити на четвертинки. У кожній ягідці зробити невеликий надріз і помістити туди по четвертинці горіха. Збити цукор з вершками до утворення піни.

Викласти чорнослив на тарілку і залити вершками.


ЗАПІКАНКА З ГАРБУЗА ТА РОДЗИНОК

Десерт

Інгредієнти:
  • 300 г родзинок
  • 600 г гарбуза
  • 2 великих яблука
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

Очистити гарбуз від кірки і насіннячок, з яблук зняти шкурку. Нарізати все дрібними кубиками. У глибоку сковороду викласти по черзі шарами гарбуз, яблука та родзинки. Останній шар повинний бути гарбузовий, його посипати цукром. Розбовтати 2 яйця в склянці води і вилити на фруктово-овочеву суміш. Поставити на 20-30 хвилин на середній вогонь у духовку. Готову страву трохи остудити, перевернути на тарілку.

 

МЛИНЦІ З ЧОРНОСЛИВОМ

Інгредієнти:
Для тіста:
  • молоко - 2 склянки
  • мука - 2 склянки
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • олія - 2 ст. л.
  • сіль – за смаком
Для начинки:
  • чорнослив (без кісточок) - 100г
  • цукор - 1/4 стакана
  • кориця – за смаком
Для соусу:
  • відвар чорносливу
  • сметана - 1 склянка
  • цукор - 1/4 склянки

Спосіб приготування:

Яйця розтерти з сіллю і цукром, додати просіяне борошно, розмішати, щоб не було грудочків, поступово влити молоко і, продовжуючи розмішувати, додати олію. Сковороду посипати сіллю, розігріти, влити тісто, щоб воно покрило усе дно сковороди. Коли млинець почне підійматися, зняти його і перевернути.

Для начинки чорнослив вимити, скласти у каструлю, додати склянку води, трохи цукру, поварити на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, потім вийняти з сиропу, відкинути на друшляк чи сито, щоб обсох. Змішати чорнослив з двома ложками цукрового піску і корицею. Цією сумішшю нафарширувати млинці, звернути їх трубочками, обжарити в олії з обох боків.

Для соусу в сироп, який залишився після варки чорносливу, залити склянку сметани, за смаком додати цукор і все добре перемішати.

На стіл подавати у соусниці. Млинці поливаються соусом вже на тарілці.

ЗАПІКАНКА З ГАРБУЗА ТА РОДЗИНОК

  • Домашня випічка може бути економною, адже більшість інгредієнтів дуже дешеві. Але для кращого результату вам потрібні найкращі і свіжі продукти.
  • Завжди знадобляться різні сухофрукти: родзинки, фініки, журавлина, смородина, курага - відмінні начинки для солодких пиріжків і кексів.
  • Спеції, горіхи, кокос і сухофрукти можуть зберігатися протягом деякого часу у шафі, але вони втрачають смак і аромат, якщо зберігаються занадто довго. Перевіряйте свої шафи регулярно, особливо, якщо ви нечасто печете.
  • Зробіть вражаючі солодкі закуски - занурте горіхи і шматочки фруктів (наприклад, фініки, фіги, бразильські горіхи) у розтоплений шоколад. Коли вони будуть цілком покриті шоколадом, потримати їх над мискою (за допомогою щипців), щоб стік надлишок шоколаду і покласти на пергамент, щоб шоколад затвердів.
  • Очистити чорнослив чи фініки від кісточки і наповнити мигдалем чи марципаном. Занурити в рідкий шоколад і подавати до кави - смакота!

 



 

Смачного!

 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005