У біблейські часи Ной займався вирощуванням винограду. Вже з 2440 року до нашої ери єгиптяни вирощували виноград. Великий внесок у поширення винограду на території всієї Європи зробили римляни.
Вживання ізюму в їжу впливає на зміцнення нервової системи і серця. Ізюм містить велику кількість бору, калію, магнію і марганцю.
Як тільки виноград дозріває, проводиться збір урожаю, після чого його сушать на сонці, у спеціально відведених для цього місцях, протягом 14 – 16 днів, у залежності від погоди. Після сушіння виноград трохи змінює свій колір і практично готовий до вживання.
Колір родзинок залежить від сорту винограду та місцевості, у якій цей виноград виростає. Колірна гама коливається від світло-золотого до темного. В даний час виробляють родзинки з кісточками та родзинки без кісточок.
Рецепти
САЛАТ З МОРКВИ ТА РОДЗИНОК
Закуски
Інгредієнти:
3-4 середні моркви
1 часточка часнику
1/3 склянки промитих родзинок
1/3 склянки не занадто здрібнених, підсмажених ядер волоського горіха
1 столова ложка меду
сіль за смаком
майонез і сметана з розрахунку 1/1
Спосіб приготування:
Очистити і натерти на дрібній тертці моркву і часник, додати родзинки, горіхи, мед і сіль. Усе добре перемішати і заправити сумішшю сметани і майонезу. Укласти гіркою
в салатницю і наверх гірки насипати небагато горіхів.
САЛАТ З БУРЯКА ТА РОДЗИНОК
Закуски
Інгредієнти:
2 буряка
1 яблуко
1/2 склянки родзинок
5 волоських горіхів
200 г майонезу
зелень петрушки
Спосіб приготування:
Буряк відварити, очистити, натерти на великій тертці, додати дрібно нарізане яблуко середніх розмірів, розпарені родзинки, а також здрібнені і трохи підсмажені ядра волоських горіхів. Усе ретельно перемішати, заправити майонезом і посипати зеленню петрушки.