UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Фундук

Харчова цінність у 100 г:

  • Білки – 12,6 г;
  • Жири – 62,4 г;
  • Вуглеводи – 13,7 г;
  • Мінеральні речовини – 2,5 г;
  • Вітаміни груп В – 0,7 мг, Е – 31,4 мг;
  • Енергетична цінність 100 г – 679 ккал.
  • Вага 150 г.

Photo

 

Про продукт

Продукція фасується в упаковку «Дой-пак».

Споживачу пропонується два види фундука: смажений та сирий.

Припускають, що батьківщиною фундука є Греція. Ще давньогрецький філософ Пліній писав, що він був завезений туди з Сирії. У минулому фундук був символом шлюбу, сімейного щастя, достатку, здоров'я та багатства.

Фундук є джерелом енергії для людини. В ядрах горіха міститься олія, що складається з гліцеридів олеїнової, стеаринової і пальмітинової кислот, що перешкоджають росту холестерину в крові, захищають від судинних захворювань, а також надзвичайно необхідні для зростаючого організму.

Вітаміни, що містяться у фундуку є дуже важливими компонентами для нормального функціонування серця, м'язів і репродуктивної системи людини.

Фундук – плоди ліщини великої чи ломбардського горіха – культурної садової рослини. Приблизно такий же горіх, але дрібніший, росте в дикому виді в лісах, він називається ліщиним чи лісовим горіхом.

Стовбур дерева тонкий, верхівка його густо покрита листами, а середня висота дерева досягає п'яти метрів. На відміну від інших горіхових дерев, дерево фундука не цвіте весною.

У промисловості фундук користається величезною популярністю завдяки своїй високій живильній цінності. Фундук використовується у виробництві горіхової пасти, крему, шоколаду, у кондитерській промисловості, а також для приготування лікеру.

Рецепти

ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З ПЕЧИВОМ ТА ФУНДУКОМ

Випічка
Час приготування:: 10 хв. + 5 хв. + охолодження
Інгредієнти:
На 8 порцій:
  • 175 г простого шоколаду, поламаного на шматочки
  • 175 г вершкової олії, порізати
  • 2 ст. л. світлої патоки чи цукрового сиропу
  • 100 г печива, покришити
  • 85 г горіхів фундука
  • 85 г зацукрованих вишень
  • 85 г родзинок
  • 25 г шматок імбиру
Дуже незвичайний італійський торт, що готують не в духовці, а в холодильнику, він легко заморожується. Порізаний на шматочки він схожий на печиво.

Спосіб приготування:

Прокласти пергаментом форму для кексу місткістю 450 г. Розтопити шоколад і олію в мисці у каструлі з киплячою водою. Зняти з плити і додати інші інгредієнти.

Перекласти в підготовлену форму і розрівняти зверху. Охолоджувати до необхідності.

Коли торт охолоне, крупно порізати його і подавати з крем-фреш.


Торт легко заморозити:

Підготувати торт до другого пункту. Загорнути у фольгу і заморозити, він простоїть у морозилці до 3-х місяців.

Перед тим, як подавати, поставте в холодильник на ніч і далі виконуйте інструкції, зазначені у другому пункті.


Ще рецепти

 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005