UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Фініки

Харчова цінність у 100 г:
  • Білки – 2,2 г;
  • Жири – 0,5 г;
  • Вуглеводи – 71,9 г
  • Вітаміни:
    • В1 – 0,07 мг,
    • В2 – 0,08 мг,
    • В6 – 0,01 мг,
    • С – 1,7 мг;
  • β-каротин – 0,3 мг.
  • Енергетична цінність 100 г – 305 ккал.
  • Вага – 10 кг.

Упаковка "Дой-пак"

Про продукт

Батьківщина фініків – землі середнього заходу, розташовані в долині Євфрату і Нілу, де вони вирощуються протягом 4000 років.

Фініки, як джерело енергії, перевершують всі інші сухофрукти. В них особливо багато вітаміну В5, який підвищує працездатність і підсилює концентрацію уваги. До того ж у фініках виявлені речовини, близькі за своєю структурою до аспірину. При регулярному вживанні в їжу, фініки сприяють збереженню зору і слуху. У них міститься багато заліза, фосфору, мінеральних солей та всі вітаміни груп А і В.

Фініки збирають жовтими чи червоними, у залежності від різновиду, та у свіжому вигляді сортують. Коричневий колір фініки здобувають, висихаючи на сонці, у спеціально відведених для цього місцях.



УВЕЛИЧИТЬ

Рецепти

КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА КАРДАМОНУ

Час приготування: 5 хв. + 8 годин настоювання.
Інгредієнти: На 4 порцій:
  • 1 апельсин
  • 1 пакетик чаю "Ерл Грей" (“Earl Grey”)
  • 6 стручків кардамону, трохи роздавлених
  • 250 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)

Спосіб приготування:

Зніміть шкірку з апельсина і покладіть її у велику миску з пакетиком чаю і кардамоном. Залийте 600 мл (2,5 склянки) окропу. Через 5 хвилин вийміть пакетик з чаєм.

Додайте сухофрукти, накрийте і залишіть на 8 годин або просто на ніч. Вилийте у велику каструлю і на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Додайте вичавлений апельсиновий сік.

Подавайте в теплому виді.

КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА БРЕНДІ

Інгредієнти:
  • 500 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)
  • 200 г цукрової пудри
  • 200 мл бренді і 50 мл рому

Спосіб приготування:

Укласти добре промиті сухофрукти в каструлю, залити водою, накрити і варити 2 хвилини на максимальному вогні. Помішуючи, додати цукрову пудру, проварити 3-4 хвилини на тому ж рівні, вилити бренді і ром і залишити на ніч. Прогріти 4-5 хвилин на максимальному вогні розмішав двічі.

Подавати в гарячому виді з морозивом.  


Ще рецепти

 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005