Фініки
|
Харчова цінність у 100 г:
- Білки – 2,2 г;
- Жири – 0,5 г;
- Вуглеводи – 71,9 г
- Вітаміни:
- В1 – 0,07 мг,
- В2 – 0,08 мг,
- В6 – 0,01 мг,
- С – 1,7 мг;
- β-каротин – 0,3 мг.
- Енергетична цінність 100 г – 305 ккал.
- Вага – 10 кг.
Упаковка "Дой-пак" |
|
Про продукт
Батьківщина фініків – землі середнього заходу, розташовані в долині Євфрату і Нілу, де вони вирощуються протягом 4000 років.
Фініки, як джерело енергії, перевершують всі інші сухофрукти. В них особливо багато вітаміну В5, який підвищує працездатність і підсилює концентрацію уваги. До того ж у фініках виявлені речовини, близькі за своєю структурою до аспірину. При регулярному вживанні в їжу, фініки сприяють збереженню зору і слуху. У них міститься багато заліза, фосфору, мінеральних солей та всі вітаміни груп А і В.
Фініки збирають жовтими чи червоними, у залежності від різновиду, та у свіжому вигляді сортують. Коричневий колір фініки здобувають, висихаючи на сонці, у спеціально відведених для цього місцях.
Рецепти
КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА КАРДАМОНУ
Час приготування: 5 хв. + 8 годин настоювання.
Інгредієнти: На 4 порцій:
- 1 апельсин
- 1 пакетик чаю "Ерл Грей" (“Earl Grey”)
- 6 стручків кардамону, трохи роздавлених
- 250 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)
Спосіб приготування:
Зніміть шкірку з апельсина і покладіть її у велику миску з пакетиком чаю і кардамоном. Залийте 600 мл (2,5 склянки) окропу. Через 5 хвилин вийміть пакетик з чаєм.
Додайте сухофрукти, накрийте і залишіть на 8 годин або просто на ніч. Вилийте у велику каструлю і на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Додайте вичавлений апельсиновий сік.
Подавайте в теплому виді.
КОМПОТ З СУХОФРУКТІВ ТА БРЕНДІ
Інгредієнти:
- 500 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, яблука, груша)
- 200 г цукрової пудри
- 200 мл бренді і 50 мл рому
Спосіб приготування:
Укласти добре промиті сухофрукти в каструлю, залити водою, накрити і варити 2 хвилини на максимальному вогні. Помішуючи, додати цукрову пудру, проварити 3-4 хвилини на тому ж рівні, вилити бренді і ром і залишити на ніч. Прогріти 4-5 хвилин на максимальному вогні розмішав двічі.
Подавати в гарячому виді з морозивом.
Ще рецепти
|
|