UARUSTURENна головнуE-mail
Банани сушеніКурага (абрикос сушений)ІнжирЧорносливФінікиІзюмФундукФісташки  
 

Курага (абрикос сушений)

Пищевая ценность в 100 г:
  • Білки – 5,2 м;
  • Жири – 0,5 м;
  • Вуглеводи – 55 г.
  • Вітаміни:
    • В1 – 0,1 мг,
    • В2 – 0,2 мг,
    • С – 4,0 мг,
    • β-каротин – 3,5 мг.
  • Мінерали – 3,0 г.
  • Енергетична цінність 100 г – 234 ккал.
  • Вага: 2х2,5 кг.

Упаковка "Дой-пак"

Про продукт

Оригінальність упаковки і зручність фасовки (2х2,5 кг) створюють додаткову перевагу при виборі продукту покупцем. Кожен вид представлений декількома калібрами.

Абрикос був введений в культуру понад 2000 років тому. Батьківщиною абрикоса вважаються гірські райони Китаю.

У сушеному виді абрикос практично не втрачає своїх корисних властивостей. Курага цінується із-за високого змісту калію, органічних кислот, каротину, фосфору, кальцію, заліза, вітаміну В5. Вона подарує не тільки гарний настрій, але і зміцнить серце, спалить зайвий жир.

Дерево абрикоса починає своє цвітіння в квітні – травні. Абрикос дозріває в середині липня, в цей час і починається збір урожаю. Плоди сушать у спеціально відведених для цього місцях на сонці протягом шести-восьми днів, після чого і виходить готовий продукт, тобто курага (кайса). Для виготовлення одного кілограму кураги необхідно три – чотири кілограми свіжих абрикосів.

У багатьох західних країнах прийнято вживати в їжу тільки «натуральну курагу». «Натуральна курага» – курага в процесі виробництва якої не використовується обробка диоксидом сірки. З цієї причини вона має темно-коричневий колір і менший термін збереження. На жаль, у нашій країні, на даний момент, немає культури споживання даного продукту, тому він імпортується в мінімальних обсягах.

УВЕЛИЧИТЬ
УВЕЛИЧИТЬ
УВЕЛИЧИТЬ
УВЕЛИЧИТЬ
Курага
”Джумбо”
Курага
”Джумбо 1”
Курага
”№6”
Курага
”Iндустрiал”



Рецепты

ПЛОВ З СУХОФРУКТАМИ ТА ГОРІХАМИ

Другі страви

Інгредієнти:
  • 2 склянки рису
  • по 1 жмені кураги, родзинок
  • 10-12 шт. фініків,чорносливу
  • 4-5 волоських горіхів
  • 4 ст. л. меду
  • 60 г легкої олії
  • сіль по смаку

Спосіб приготування:

У трохи підсоленій воді з олією зварити до напівготовності рис, додати до нього ретельно вимиті і перебрані родзинки, нарізану соломкою курагу, трохи нарізаних на смужки фініків і очищений від кісточок і нарізаний чорнослив, а також обсмажені товчені горіхи. Довести під кришкою до готовності, додати мед, перемішати і дати настоятися.

САЛАТ "КЛЕОПАТРА"

Закуски

Час приготування: 10 хв.
Інгредієнти:
  • буряк варений
  • сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки)
  • волоські горіхи
  • майонез
Дуже смачний і корисний салат.

Спосіб приготування:

Буряк потерти на тертці, попередньо розпарені курагу, чорнослив порізати соломкою, додати родзинки (те ж добре розпарені). Волоські горіхи роздрібнити, але не занадто дрібно. Змішати усе в салатнику і заправити майонезом.

Дати настоятися 20 хвилин.


Ще рецепти


 

Создание сайтов
©   “SantaVita”   2005