Курага (абрикос сушений)
|
Пищевая ценность в 100 г:
- Білки – 5,2 м;
- Жири – 0,5 м;
- Вуглеводи – 55 г.
- Вітаміни:
- В1 – 0,1 мг,
- В2 – 0,2 мг,
- С – 4,0 мг,
- β-каротин – 3,5 мг.
- Мінерали – 3,0 г.
- Енергетична цінність 100 г – 234 ккал.
- Вага: 2х2,5 кг.
Упаковка "Дой-пак" |
Про продукт
Оригінальність упаковки і зручність фасовки (2х2,5 кг) створюють додаткову перевагу при виборі продукту покупцем.
Кожен вид представлений декількома калібрами.
Абрикос був введений в культуру понад 2000 років тому. Батьківщиною абрикоса вважаються гірські райони Китаю.
У сушеному виді абрикос практично не втрачає своїх корисних властивостей.
Курага цінується із-за високого змісту калію, органічних кислот, каротину, фосфору, кальцію, заліза, вітаміну В5. Вона подарує не тільки гарний настрій, але і зміцнить серце, спалить зайвий жир.
Дерево абрикоса починає своє цвітіння в квітні – травні. Абрикос дозріває в середині липня, в цей час і починається збір урожаю. Плоди сушать у спеціально відведених для цього місцях на сонці протягом шести-восьми днів, після чого і виходить готовий продукт, тобто курага (кайса). Для виготовлення одного кілограму кураги необхідно три – чотири кілограми свіжих абрикосів.
У багатьох західних країнах прийнято вживати в їжу тільки «натуральну курагу». «Натуральна курага» – курага в процесі виробництва якої не використовується обробка диоксидом сірки. З цієї причини вона має темно-коричневий колір і менший термін збереження. На жаль, у нашій країні, на даний момент, немає культури споживання даного продукту, тому він імпортується в мінімальних обсягах.
|
|
|
|
Курага
”Джумбо” |
Курага
”Джумбо 1” |
Курага
”№6” |
Курага
”Iндустрiал” |
Рецепты
ПЛОВ З СУХОФРУКТАМИ ТА ГОРІХАМИ
Другі страви
Інгредієнти:
- 2 склянки рису
- по 1 жмені кураги, родзинок
- 10-12 шт. фініків,чорносливу
- 4-5 волоських горіхів
- 4 ст. л. меду
- 60 г легкої олії
- сіль по смаку
Спосіб приготування:
У трохи підсоленій воді з олією зварити до напівготовності рис, додати до нього ретельно вимиті і перебрані родзинки, нарізану соломкою курагу, трохи нарізаних на смужки фініків і очищений від кісточок і нарізаний чорнослив, а також обсмажені товчені горіхи. Довести під кришкою до готовності, додати мед, перемішати і дати настоятися.
САЛАТ "КЛЕОПАТРА"
Закуски
Час приготування: 10 хв.
Інгредієнти:
- буряк варений
- сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки)
- волоські горіхи
- майонез
Дуже смачний і корисний салат.
Спосіб приготування:
Буряк потерти на тертці, попередньо розпарені курагу, чорнослив порізати соломкою, додати родзинки (те ж добре розпарені). Волоські горіхи роздрібнити, але не занадто дрібно. Змішати усе в салатнику і заправити майонезом.
Дати настоятися 20 хвилин.
Ще рецепти
|
|